Gisteren was een zware dag op de financiële markten, veel beursindexen hadden hun slechtste beursdag sinds de financiële crisis in 2008. Maar vandaag zou anders zijn voor de Amerikaanse en Europese beurzen. Net zoals in Azië, gaan de aandelen herstellen van hun kater. De Europese aandelenmarkten zijn de handelsdag alvast bijzonder positief gestart.

De bedreiging van de wereldeconomie door het coronavirus doet de financiële markten geen deugd, zeker niet nu Italië harde maatregelen neemt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Maandag was daar een goed voorbeeld van, veel beursindexen gingen zwaar onderuit.

Vandaag lijkt dan weer een ‘goede’ dag te gaan worden. De Aziatische beurzen wisten lichtjes te herstellen en ook in Europa kleuren de beursindexen donkergroen. Dat wil waarschijnlijk zeggen dat ook de beurzen in de Verenigde Staten een positieve beursdag gaan hebben.

Licht herstel

Die kans is bijzonder groot gezien Donald Trump heeft aangekondigd na te denken over een soort van belastingverlaging voor werknemers om de impact van het coronavirus tegen te gaan. De S&P 500 ging maandag met 7,6 procent omlaag. Ook de Dow Jones daalde met 7,8 procent.

Beide Amerikaanse beursindexen maakten maandag hun slechtste beursdag mee sinds de financiële crisis en dat door een virus die de wereldeconomie bedreigt, een beetje overdreven volgens verschillende analisten. In ieder geval is het beurssentiment flink aangetast.

Hetgeen we nu op de aandelenmarkten meemaken, bedreigt de jarenlange ‘bull market’. De S&P 500 is bijvoorbeeld al met 19 procent gedaald ten opzichte van zijn all-time high op 19 februari. Nog één procentje en de S&P 500 bevindt zich in een ‘bear market’. Spannende tijden!

Bronnen: CNBC

Foto: OTA Photo – Flickr – CC BY-SA 2.0

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)