In enkele weken tijd is het beursplaatje compleet veranderd. Zo bewogen de meeste beurzen een maand geleden nog rond recordhoogten. Vandaag de dag ziet het koersplaatje er compleet anders uit. Zo bewegen de meeste beurzen op dit moment rond niveaus die we voor het laatst een jaar geleden zagen.

De Europese beurzen staan al drie weken onder druk. Afgelopen week leek er een herstelbeweging van start te gaan, maar tijdens de laatste twee handelsdagen van de week werd de winst weer volledig prijsgegeven. Als gevolg daarvan sloten de Europese beurzen opnieuw de week lager af.

Europese beurs staat al weken onder druk

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, is de Stoxx 600 index in beeld gebracht. Deze Europese index bestaat uit de 600 grootste Europese beursgenoteerde bedrijven. Op deze grafiek is te zien dat deze index drie weken geleden nog rond een 52-weekhoogtepunt bewoog. Vandaag de dag beweegt deze Europese index echter rond een 52-weekdieptepunt.

Deze grafiek maakt duidelijk hoe heftig de beursdaling van de afgelopen weken is geweest. Amper een maand geleden was er nog geen donkere wolk boven de financiële markten te bespeuren, terwijl vandaag de dag die donkere wolken maar niet lijken weg te trekken. Zo snel kan het tij op de financiële markten dus keren.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis