De goudprijs staat al enkele weken onder druk. Dit heeft mede te maken met het opgelaaide optimisme onder de beleggers. Als gevolg daarvan is de behoefte aan een ‘veilige haven’ afgenomen. Ten opzichte van de slotstand van 2018 noteert de goudprijs echter nog steeds flink hoger. En de mogelijkheid bestaat zelfs dat de echte goudprijsstijging nog moet komen.

In het verleden hebben we meerdere periodes gekend waarin de goudprijs extreem goede zaken wist te doen. De meest recente Bull Market was die van de periode 2001-2011. Tijdens deze periode wist de prijs van het gele edelmetaal exponentieel in waar te stijgen. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de langste goud Bull Market ooit.

De echte goudprijsstijging moet nog beginnen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Dan Tapiero, zijn alle goud stierenmarkten in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zijn dat de huidige stierenmarkt (vanaf 2015) nog in de beginfase zit. De koersbeweging van de afgelopen jaren lijkt het meeste op die van de beweging die we zagen in de periode 2001-2011. Ook destijds ging de goudprijs aanvankelijk nog redelijk voorzichtig van start. Pas tijdens het laatste deel van de Bull Market wist de goudprijs destijds fors in waarde te stijgen.

De huidige terugval bij de goudprijs kan dus slechts een adempauze zijn voor de goudstieren. De kans is groot dat de goudprijs daarna de weg weer naar omhoog zal gaan vervolgen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!