De beurskoersen zitten al enkele weken in de lift. De mini-handelsdeal tussen de VS en China heeft een positief effect gehad op de beurzen. En dat goede nieuws kwam precies op het juiste moment, want historisch gezien zijn de aandelenmarkten in een goede beursperiode terecht gekomen. Beleggers mogen zich zelfs gaan opmaken voor een eindejaarsrally.

Tijdens de afgelopen maanden zijn beleggers geconfronteerd met de nodige heftige koersbewegingen. Met name de maand augustus verliep niet vlekkeloos. Tijdens die maand werden de beleggers voor het eerst sinds mei weer eens geconfronteerd met een serieuze beurscorrectie. Toch is het niet verwonderlijk dat juist toen de beurzen geconfronteerd werden met de nodige koersdruk.

Eindejaarsrally ligt op de loer

Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, te zien dat gemiddeld gezien (sinds het jaar 1990) Wall Street tijdens de zomermaanden geconfronteerd wordt met een beurscorrectie. Vandaar dat er op de beursvloer ook vaak gezegd wordt dat je aandelen moet verkopen in mei, om ze vervolgens in september weer terug te kopen. Op de grafiek is ook te zien dat de periode medio oktober tot en met december de beste beursperiode van het jaar is. Gemiddeld gezien weten de beurzen tijdens deze periode fors in waarde te stijgen.

Dat is ook de reden dat er vaak gesproken wordt over een zogenoemde ‘eindejaarsrally’. En tot nu toe weet Wall Street behoorlijk goed het gemiddelde jaarlijkse koerspad te bewandelen en wat dat betreft mag Wall Street zich al voorzichtig aan gaan opmaken voor een eindejaarsrally.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar