Steeds meer beleggers beginnen langzaam hun koopkansen te ruiken. De aandelenmarkten zijn opnieuw bezig aan een goede handelsweek en dit kan de derde opeenvolgende handelsweek zijn waarin de beurzen in het groen weten te sluiten (Wall Street). Is de bodem gezet?

Aan het einde van 2018 besloot een groot deel van de beleggers om alle aandelen te dumpen. Tijdens de maand december werd door de beer pijnlijk veel schade aangericht. Uiteindelijk werd het de slechtste beursmaand ooit. Volgens sommige analisten was de gevreesde ‘Bear Market’ aangebroken.

Komt er een hertest van de dieptepunten?

Inmiddels is een deel van de pessimistische rook opgestegen en lijkt de toekomst er ineens weer een stuk rooskleuriger uit te zien. Beleggers moeten alleen niet vergeten dat een zwaluw nog geen zomer maakt. Teddy Vallee deelde via Twitter onlangs de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de S&P 500 index voorlopig hetzelfde pad bewandelt als tijdens de bodem van 2016.

Mocht de correlatie met het jaar 2016 standhouden, dan zouden beleggers de komende weken rekening moeten houden met dalende beurskoersen. Mogelijk zelfs een hertest van de ‘lows’.