Tijdens de voorbijgaande weken was er sprake van grote beweeglijkheid binnen de goud- en zilvermarkt. Vanaf de top van deze zomer gerekend zijn de meeste goud- en zilvermijnaandelen stevig in waarde gedaald. Toch is een dergelijke volatiliteit binnen een goud Bull Market vrij normaal te noemen.

Beleggers die al wat langer meelopen zullen bevestigen dat er ook binnen een Bull Market grote neerwaartse bewegingen kunnen plaatsvinden. Wat dat betreft is een goud Bull Market niet anders. Opvallend genoeg lijkt een groot deel van de beleggers wel onder de indruk te zijn van de prijsdaling waarmee de edelmetalen tijdens de voorbijgaande maanden geconfronteerd werden.

Goudbeleggers hebben geen reden om in paniek te raken

Vooralsnog lijkt de prijscorrectie binnen de goud- en zilvermarkt niet meer dan een normale correctie te betreffen. Zeker indien beleggers zich realiseren dat tijdens het eerste halfjaar de goud- en zilvermijnaandelen exponentieel in waarde wisten te stijgen. Wat dat betreft lijkt een adempauze voor de stieren niet meer dan verdiend te zijn.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat ook binnen een goud Bull Market beweeglijkheid vrij normaal is. Zo is op de bovenstaande grafiek de goud Bull Market van de periode 2001-2011 in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat het gele edelmetaal tijdens die periode meermaals geconfronteerd werd met een prijscorrectie van meer dan 15%. In sommige gevallen liep de daling zelfs op tot 30%. Wat dat betreft lijkt er op dit moment nog geen reden voor paniek te zijn.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!