Tijdens de afgelopen weken wisten de beurzen een krachtige herstelbeweging te realiseren. Dat was overigens ook wel hard nodig, want tijdens de eerste maanden van het jaar kwam er een abrupt einde aan de Bull Market die al sinds het jaar 2009 van kracht was. Toch lijkt het er sterk op dat de seculiere Bull Market nog steeds intact is.

Het kenmerk van een seculiere Bull Market is dat er gekeken wordt naar het langere termijn plaatje. En binnen dat plaatje mogen de aandelenmarkten gerust geconfronteerd worden met een beursdaling van meer dan 20%. Het gaat er om dat het langere stijgende termijn plaatje intact blijft.

Het langere termijn plaatje oogt nog steeds Bullish

Volgens de analisten van Fidelity is er in de VS op dit moment nog steeds sprake van een seculiere Bull Market. Sinds het jaar 2009 is deze lange termijn Bull Market intact en voorlopig lijkt deze seculiere Bull Market nog steeds sterk op de seculiere stierenmarkten van de perioden 1949-1968 en 1982-2000.

Op de grafiek is te zien dat de Amerikaanse beurzen in het verleden al vaker geconfronteerd zijn met stevige beursdalingen binnen een seculiere Bull Market. Dit resulteerde destijds altijd in een goed ‘koopmoment’ voor de oplettende belegger. En ondanks de stevige beursdaling van de afgelopen maanden, ziet het langere termijn plaatje er nog steeds uitstekend uit.

3 goedkoopste aandelen voor 2020

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 te worden. Download hier jouw gratis gids: De goedkoopste aandelen voor 2020