Aan het begin van deze week wist de euro opnieuw de grens van $ 1,20 te bereiken. Voor de Europese centrale bank is dit een belangrijk niveau, want tijdens de afgelopen maanden hebben diverse prominente personen laten weten dat een te dure euro nadelig kan uitpakken voor het herstel van de Europese economie. De kans is echter aanwezig dat de euro tijdens de komende maanden nog sterker wordt.

Sinds het begin van de coronacrisis weet de euro al een betere prestatie af te leveren dan de dollar. Dat heeft er toe geleid dat de EUR/USD inmiddels beweegt rondom de grens van $ 1,20. En dat zal bij de ECB leiden tot kopzorgen, want een te dure euro is een bedreiging voor de Europese economie.

ECB zal in actie komen indien de EUR/USD structureel boven de $ 1,20 komt

Volgens de mannen van Macrobond and Nordea is de kans aanwezig dat de EUR/USD tijdens de komende maanden nog verder in waarde zal stijgen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macrobond and Nordea, is te zien dat de EUR/USD al maanden een sterk verband vertoont met de koersbeweging van het jaar 2017.

Mocht dit verband ook de komende maanden standhouden, dan zou de EUR/USD tijdens de eerste maanden van 2021 de grens van $ 1,25 kunnen gaan bereiken. Dat zou voor de ECB waarschijnlijk reden genoeg zijn om het monetaire beleid uit te breiden. Lagarde liet immers onlangs nog weten dat een structurele notering boven de grens van $ 1,20 een bedreiging kan zijn voor de wederopstanding van de Europese economie.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)