Het einde van het jaar nadert. Het overgrote deel van de bevolking kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe jaar. Het jaar 2020 was immers een jaar om snel te vergeten. Toch zal een groot deel van de beleggers positief terugkijken op dit beursjaar. Ook de verwachtingen onder de beleggers zijn inmiddels weer hoopgevend gestemd. Worden die verwachtingen in 2021 door bedrijven waargemaakt?

Het beursjaar 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als een memorabel beursjaar. Aan het begin van 2020 werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een ware beurscrash. Bij de meeste beleggers staat deze beursdaling bekend als de ‘coronacrash’. De beursrally die op deze crash volgde was minstens zo indrukwekkend. Als gevolg van deze imposante herstelbeweging noteren de meeste beurzen op jaarbasis gemeten in het groen.

Beleggers zijn op de feitelijke resultaten vooruitgelopen

Voor beleggers is het overigens wel te hopen dat de winstverwachtingen volgend jaar waar zullen worden gemaakt. Het is immers wel duidelijk dat beleggers op de stijgende winsten zijn vooruitgelopen. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van LPL Research, zijn de winstverwachtingen voor het jaar 2021 in beeld gebracht. De gemiddelde analist rekent in 2021 op een winststijging bij Amerikaanse bedrijven van bijna 22%. De groeimarken mogen rekenen op een winststijging van 31%, terwijl de rest van de Westerse bedrijven mag hopen op een winststijging van 30%.

De reden dat de verwachtingen voor de Amerikaanse bedrijven wat minder hoopgevend gestemd zijn, komt voort uit de beter dan verwachte prestatie van dit jaar. De verwachting is dat Amerikaanse bedrijven dit jaar gemiddeld gezien geconfronteerd zijn met een winstdaling van 15%, terwijl de rest van de Westerse bedrijven te maken had met een winstdaling van 27%.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.