Afgelopen woensdag werd Joe Biden geïnaugureerd als de 46ste president van de Verenigde Staten. In zijn toespraak liet hij weten dat hij een einde wil maken aan de verdeeldheid in het land. Op de beursvloer werden zijn woorden in ieder geval positief ontvangen. En de nieuwe president van de VS heeft al een historisch record te pakken.

Beleggers lijken vooralsnog weinig moeite te hebben met Joe Biden. Tijdens de handelssessie van woensdag wisten de Amerikaanse beurzen goede zaken te doen en de indices sloten zelfs op een nieuwe recordstand de handelsdag af. Trump voorspelde enkele maanden geleden nog dat de beurzen juist zouden crashen op het moment dat Biden gekozen zou worden als nieuwe president van de VS.

Gevreesde doemscenario is niet uitgekomen

Dat voorspelde doemscenario van Trump is uiteindelijk geen waarheid geworden. Integendeel zelfs. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de S&P 500 index in de periode van de Amerikaanse verkiezingen tot de dag van de inauguratie 14% in waarde wist te stijgen. Nog nooit eerder wisten de beurzen in die periode zo stevig in waarde te stijgen.

Wat dat betreft heeft Joe Biden dus al een historisch record te pakken. En voor beleggers is het te hopen dat dit de opmaat is naar veel meer mooie records op Wall Street.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.