Steeds meer en meer mensen beleggen hun geld in aandelen. Dat is zeker het geval in China, in de maand december alleen al was er een verdubbeling van het aantal beleggers ten opzichte van december 2019. Toen waren er 809.300 beleggers actief op de Chinese markten, in december 2020 waren dat er 1,62 miljoen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Chinese beursindexen het goed doen, de Shenzhen component steeg vorig jaar met 38,7 procent.

De Chinese aandelenmarkten worden overspoeld door nieuwe beleggers en investeerders. In het jaar 2020 kwamen er 18,02 miljoen nieuwe beleggers bij waardoor het totaal aantal beleggers voor 2020 uitkwam op 177,77 miljoen. Omgerekend zijn dit 1,5 miljoen nieuwe Chinese beleggers per maand. De maand december was het hoogtepunt met een verdubbeling van 809.300 beleggers in 2019 naar 1,62 miljoen beleggers vorig jaar.

De verhoogde interesse bij beleggers en investeerders is te danken aan de pandemie en de correctie op de markten in maart. De instroom van vers kapitaal deed de Shenzhen component vorig jaar stijgen met 38,7 procent, een immens verschil met de 16,26 procent stijging van de Amerikaanse S&P 500. Ook de Chinese CSI 300 steeg vorig jaar met 27,2 procent.

Momentum

Chinese beleggers en investeerders hadden vorig jaar ook keuze genoeg omwille van de vele IPO’s. 40 procent van alle ‘initial public offerings’ vonden plaats op de Chinese beurzen. Volgens een onderzoek van Ernst & Young was de Shanghai Stock Exchange ‘the place to be’ met 233 IPO’s. Op de tweede plaats kwam de Nasdaq in New York.

De interesse bij Chinese beleggers en investeerders blijft hoog in 2021. Op 11 van de 13 handelsdagen oversteeg het handelsvolume telkens 154 miljard dollar. De Shanghai Composite heeft de belangrijke psychologische grens van 3.600 punten doorbroken deze week.

Bronnen: CNBC

Foto: PxHere

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!