Joe Biden mag zich al bijna een jaar lang president van de Verenigde Staten noemen. Na een lange verkiezingsstrijd met Donald Trump wist de Democraat uiteindelijk aan het langste eind te trekken. En vooralsnog heeft de komst van Biden niet geleid tot grote koersschommelingen op Wall Street. Mogelijk gaat daar echter in 2022 verandering in komen.

Biden is tijdens de afgelopen maanden weinig in het openbaar verschenen. Volgens de president doet hij dit bewust niet in verband met het coronavirus. Critici stellen echter dat Biden vaker in het openbaar zou moeten verschijnen om het draagvlak onder de bevolking te vergroten. Ondanks het feit dat Biden al bijna een jaar president van de VS is, is er nog steeds sprake van een grote verdeeldheid onder de bevolking. Diverse onderzoeken laten zelfs zien dat bijna de helft van de Amerikanen nog steeds achter oud-president Trump staat.

Het jaar 2022 kan een lastig beursjaar gaan worden

Op Wall Street kent Biden vooralsnog succes. Dit jaar wisten de Amerikaanse beurzen immers stevig in waarde te stijgen en mogelijk kan de winst tijdens de laatste handelsweken van het jaar nog verder oplopen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Research, is echter te zien dat het sentiment in 2022 kan veranderen. Historisch gezien verloopt het tweede presidentsjaar op Wall Street namelijk erg volatiel. Zeker indien de zittende president bezig is aan zijn eerste termijn als president van de Verenigde Staten. In dat geval is er zelfs gemiddeld genomen sprake van een dalende beursbeweging.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat het aankomende beursjaar een uitdaging kan gaan worden. En ook dit kan weer kansen bieden.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>