Als belegger wil je dat het bedrijf, waarvan je aandelen hebt, winst maakt. Daarvoor zullen de werknemers hun best moeten doen. Daarom is het van belang dat het optimale uit iedere werknemer wordt gehaald. Oftewel, hoe hoger de omzet per werknemer (RPE), hoe beter.

Craft komt ieder jaar met een lijst van S&P 500 bedrijven die de hoogste RPE hebben. Daarnaast kijkt het mediaplatform ook naar sectoren. Opvallend hierbij is dat de energiesector veruit de hoogste omzet per werknemer boekt. Gemiddeld zorgt een werknemer in de energiesector voor 1,4 miljoen dollar!

Bij dit bedrijf is een RPE van 1,4 miljoen dollar niks

Een omzet van 1,4 miljoen dollar per werknemer is niks bij Valero Energy Corporation. Als je bij het bedrijf, ook uit de energiesector, 1,4 miljoen dollar omzet als werknemer, zal je niet als efficient worden beschouwd. Bij Valero brengt een gemiddelde werknemer namelijk 11,4 miljoen dollar in het laatje.

17 van de 25 bedrijven uit het bovenstaande lijstje komen uit de energiesector. Drie bedrijven uit de lijst zijn gezondheidszorgbedrijven, namelijk AmerisourceBergen, Cardinal Health en McKesson. Daarnaast zijn er ook twee financials, genaamd Everest Re Group en CBOE Holdings. En er is slechts één technologiebedrijf te bekennen, namelijk Netflix op plek 25.

Deze werknemers verdienen gemiddeld het minst

Naast de meest efficiënte werknemers per bedrijf kwam Craft ook met een lijst van de minst efficiënte werknemers uit de S&P 500.

Bron: priceonomics

Foto: iStock

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.