De techgigant Google stopt de samenwerking met Huawei. Dat meldt een bron van Reuters. Er zal geen overdracht van hardware, software en technische diensten meer plaatsvinden. Huawei zal alleen nog toegang hebben tot de open source diensten van Google, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Google stopt de samenwerking nadat de Amerikaanse overheid Huawei op een zwarte lijst heeft gezet om zaken mee te doen. Hierdoor wordt het voor Amerikaanse bedrijven zeer lastig om met Huawei handel te drijven.

De beslissing van Google zal een enorme klap zijn voor de Chinese smartphonefabrikant. De smartphones van Huawei opereren namelijk op Android, de software van Google.

Huidige gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken

Google houdt overigens wel rekening met klanten die al een Huawei smartphone hebben gekocht. Deze zullen nog steeds in staat zijn om applicaties en updates van Google te downloaden. Zo stelde een woordvoerder van Google:

Voor gebruikers die onze diensten al gebruiken: Google Play en de beveiligingsdienst Google Play Protect zullen gewoon blijven bestaan op huidige Huawei devices.

Toekomstige versies van Huawei smartphones zullen dus geen toegang hebben tot Android, op de open source versie na. Daarnaast zullen ook apps, als Google Play, Gmail en Youtube verloren gaan voor Huawei.

Reuters gelooft dan ook dat deze beslissing van Google negatieve gevolgen zal hebben voor de verkopen van Huawei buiten China.

Chipexperts twijfelen of Huawei nog kan blijven opereren

President Donald Trump zette Huawei donderdag op een zwarte lijst. De gevolgen zijn dat Amerikaanse bedrijven vrijwel geen handel meer kunnen drijven met de Chinese smartphone fabrikant.

Hoeveel impact deze beslissing van Trump zal hebben, is nog niet bekend. Hoe hard de productieketen van Huawei zal worden geraakt weet men nog niet. Maar chipexperts twijfelen of Huawei in staat is om te blijven opereren zonder de hulp van de Verenigde Staten.

Bron: Reuters

Foto: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>