De totale waarde van de cryptomarkt bedraagt op het moment van schrijven 906.073.589.005 dollar. Dit cijfer zegt u misschien niet direct iets, maar het is alleszins 170 miljard dollar minder dan ongeveer 24 uur geleden. De bitcoin, en andere digitale munten, zitten in een vrije val. In het weekend was de bitcoin nog meer dan 41.000 dollar waard, momenteel noteert de munt aan 34.246 dollar per stuk. Ook ethereum, ripple en litecoin nemen een duik.

Een daling van meer dan 15 procent, dat is hetgeen wat bitcoin momenteel meemaakt. Ook andere cryptomunten zitten in hetzelfde schuitje. Ethereum, litecoin, ripple, etc… de hele markt beleeft een donkerrode dag. In totaal is er reeds 170 miljard dollar in rook opgegaan.

Op vrijdag noteerde de bitcoin op een nieuwe recordkoers van 41.528 dollar. Momenteel dus een flink pak lager op 34.246 dollar. Ook de rally van ethereum last een pauze in met een daling van meer dan 19 procent. Dit weekend nog 1.334 dollar waard, momenteel noteert de digitale munt aan 1.070 dollar. De ‘sell-off’ op de crypotmarkt is dan ook niet vreemd en zeker niet abnormaal, de gehele markt is de afgelopen maanden sterk gestegen.

Gezonde correctie?

Marktkenners bestempelen deze verkoopgolf als een gezonde correctie. Veel beleggers zaten op ontzettend grote winsten en zijn deze nu aan het verzilveren. Chamath Palihapitiya, analist bij Social Capital, blijft er rotsvast van overtuigd dat de bitcoin gaat blijven stijgen de komende jaren. Hij plakt een koersdoel van 100.000 dollar op de digitale munt.

It’s probably going to $100,000, then $150,000, then $200,000. In what period? I don’t know. [Maybe] five or 10 years, but it’s going there.

Ook de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs blijft positief en wijzigt hun koersdoel van 146.000 dollar niet. Zij beweren dat bitcoin de rol van goud stilletjes aan aan het overnemen is. Ze plakken wel een voorwaarde op hun koersdoel, namelijk dat de digitale munt minder volatiel moet worden alvorens zo hoog te klimmen want de schommelingen schrikken beleggers af.

Bronnen: CNBC

Foto: mohamed hassan – PxHere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven