Een heftige week ligt achter de rug. Het nieuws werd dagenlang gedomineerd door de bestorming van het Amerikaanse Capitool. Trump-aanhangers probeerden op die manier alsnog de macht te grijpen. Ondanks deze gebeurtenis was het voor de Democraten een fantastische week. Vanaf februari hebben zij immers de touwtjes volledig in handen.

Tijdens de afgelopen week wisten de Democraten alsnog de laatste twee zetels van de Amerikaanse Senaat te bemachtigen. Als gevolg van deze overwinning vertegenwoordigen zowel de Democraten als de Republikeinen 50 zetels binnen de Senaat. Maar, omdat in dit geval de vicepresident de beslissende zetel krijgt (Kamala Harris), hebben de Democraten alsnog de meerderheid in de Senaat. Daarnaast hadden ze al de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden.

Het sentiment op de beursvloer zou binnenkort kunnen gaan veranderen

Aangezien Joe Biden vanaf februari de regie zal voeren, hebben de Democraten praktisch gezien alle macht in handen. De vraag is natuurlijk of dat ook goed nieuws betekent voor beleggers. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de S&P 500 in dat scenario jaarlijks gemiddeld met 9,3% in waarde weet te stijgen. Dat is een beduidend minder goed resultaat dan de meeste andere combinaties die mogelijk zijn.

Ondanks het feit dat de ‘blue wave’ waarheid is geworden, is het dus nog maar de vraag of beleggers hier uiteindelijk wel zo blij mee moeten zijn.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!