Het laatste kwartaal van het jaar is aangebroken. Beleggers kunnen tot nu toe terugkijken op een mooi beursjaar. Tijdens de afgelopen drie kwartalen wisten de aandelenmarkten immers in waarde te stijgen. Een belangrijk onderzoek laat zien dat de kans groot is dat ook tijdens de volgende kwartalen de beursstijging een vervolg krijgt.

Inmiddels staat de winstreeks van de S&P 500 index op zes kwartalen. Al zes kwartalen op rij weet de Amerikaanse beurs in het groen te sluiten. Het laatste kwartaal van het jaar is traditioneel gezien een gunstig kwartaal voor de aandelenmarkten. Met name de maanden november en december vallen daarbij in positieve zin op. Er wordt op de beursvloer niet voor niets in die periode gesproken over een ‘eindejaarsrally’.

Beleggers mogen hopen op een verdere beursstijging

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, is de bijzondere winstreeks in beeld gebracht. Sinds het jaar 1950 is een dergelijke winstreeks slechts 7 keer eerder voorgekomen. Tijdens alle 7 voorgaande keren noteerde de S&P 500 index een halfjaar later hoger. Tijdens die periode wist de Amerikaanse beurs gemiddeld met 7,9% in waarde te stijgen. Een jaar later was er sprake van een gemiddelde beursstijging van 15,5%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek laat wel zien dat de stieren nog steeds in het voordeel zijn. En vanuit dat oogpunt bezien kan de huidige beurscorrectie juist een enorme beleggingskans zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar