Terwijl de hele wereld zich grote zorgen maakt over de pas ontdekte omicron-variant, denkt investeerder Bill Ackman dat we niet te snel moeten panikeren. De oprichter van Pershing Square Capital verklaarde dat de variant mogelijk positief kan uitdraaien voor de aandelenmarkten.

De nieuwe Covid-variant werd voor het eerst ontdekt in Zuid-Afrika, maar is nu reeds aanwezig in een dozijn landen. Verschillende landen hebben als reactie hierop de reizen naar zuidelijk Afrika tijdelijk opgeschort.

Volgens de Zuid-Afrikaanse arts die de nieuwe variant voor het eerst ontdekte zijn de symptomen van de omicron-variant uiterst mild. Hoewel het nog te vroeg is om hier helemaal zeker over te zijn, zou dit volgens Ackman goed nieuws kunnen zijn wanneer dit uiteindelijk waar is.

Belangrijke mening

De mening van Bill Ackman wordt op grote schaal in de gaten gehouden tijdens de pandemie omdat hij reeds enkele juiste voorspellingen had gedaan.

Op het hoogtepunt van de crisis in maart 2020, waarschuwde Ackman dat een strenge lockdown absoluut noodzakelijk was om de economie te redden. Enkele dagen na dit interview onthulde Ackman dat zijn firma shortposities had verlaten toen de S&P 500 zijn bodem bereikte. Door deze trade verdiende zijn bedrijf in één klap meer dan $2 miljard.

In juli greep de deltavariant wild om zich heen. Ackman was echter van mening dat deze variant geen significante bedreiging vormt voor de economische heropleving.

Eind oktober riep Ackman de Federal Reserve op om de steun die zij de economie tijdens de pandemie heeft gegeven, af te bouwen. Hij verklaarde dat de centrale bank onmiddellijk moet beginnen taperen en zo snel mogelijk de rente moet verhogen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Comments