Bill Gates was een van de grootste namen uit de technologiewereld in de jaren ’90. Elon Musk is ongetwijfeld een van de grootste namen uit de technologiewereld van dit decennium. Toeval of niet, maar beide miljardairs delen een belangrijke dagelijkse gewoonte.

Nadat Bill Gates afscheid nam van Microsoft, legt hij zich voornamelijk toe op het beleggen van zijn fortuin en het beheren van zijn liefdadigheidsinstelling. Net als Elon Musk zorgt hij dagelijks voor een strak schema. Zowel Gates als Musk beheren hun agenda die ze opdelen tot op 5 minuten nauwkeurig.

Door een agenda op te splitsen in kleine segmenten, verhogen ze hun productiviteit. Zo krijgen ze veel meer gedaan in dezelfde tijd. Het is dan ook niet belangrijk hoeveel je werkt, maar hoeveel je gedaan krijgt.

Door hun agenda op te splitsen in segmenten van 5 minuten, zijn ze ook verantwoordelijk voor de invulling ervan. Zo kunnen ze niet zomaar een uur niets doen, dat zijn 12 verloren segmenten van 5 minuten.

Meer Productiviteit = Ontspanning

De planning bevat niet enkel werk, maar ook ontspanning. Op de juiste momenten even relaxen en de batterijen weer opladen, helpt de productiviteit te verhogen op de momenten dat het nodig is.

Natuurlijk kan en moet niet iedereen zijn agenda opsplitsen in een tijdschema van 5 minuten. Maar het is wel belangrijk om een strak schema te hanteren dat bij jou past indien je veel meer gedaan wilt krijgen in een dag.

Bron: Yahoo Finance