Dat president Trump geen fan is van crypto en digitaal geld, is geen nieuws meer. Hij heeft de afgelopen weken openlijk zijn afkeer voor digitaal geld meerdere keren geuit. Marktkenners vrezen voor een negatieve invloed op de cryptomarkt, maar volgens Binance CEO Changpeng Zhao is het net goed dat Trump over crypto praat in de media.

Changpeng Zhao, CEO van het handelsplatform Binance en beter bekend als ‘CZ’, zei dat het absoluut geen slechte zaak dat Amerikaans president Donald Trump slecht praat over bitcoin, libra en andere cryptomunten. Hij beweert zelfs dat het de cryptomarkt goed doet want Trump zorgt voor meer ‘awareness’ en maakt reclame voor digitaal geld zonder dat hij het beseft.

Trump so far has not done anything positive or negative, he’s just said he’s not a fan. The fact that he tweeted about it, and the president of the US is talking about cryptocurrency, it’s a good thing.

No such thing as bad publicity

President Trump zei eerder deze maand in een reeks tweets dat hij ‘geen fan’ was van cryptocurrencies zoals bitcoin en beweerde dat ze ‘geen geld’ waren. Hij richtte ook zijn woede op de plannen van Facebook om een ​​cryptomunt te maken, en zei dat het bedrijf gaat moeten voldoen aan de federale bankregelgeving als ze hun cryptomunt effectief op de markt gaan brengen.

Het effect van Trump’s kritiek is echter wel aanwezig op de cryptomarkt. De bitcoin zijn opwaartse trend lijkt gestopt te zijn en beweegt nu verder horizontaal. Zhao is er van overtuigd dat dit slechts een tijdelijk fenomeen is. Zelfs als de Amerikanen crypto illegaal zouden maken, wat de ‘worst case scenario’ zou zijn, dan zou de markt er alsnog op termijn bovenop geraken.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch Prof – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven