Er is op dit moment iets bijzonders aan de hand op de financiële markten. De wereldwijde aandelenmarkten weten dit jaar uitstekende zaken te doen. Opvallend genoeg doen ook de traditioneel ‘veilige havens’ het goed, zoals goud en zilver. En dat is iets wat in het verleden slechts zelden is voorgekomen. Wie heeft er gelijk?

Tijdens de afgelopen weken zijn de beurskoersen fors in waarde gestegen. Op Wall Street werden er zelfs weer nieuwe records op de borden getoverd. En dat is iets wat maar weinig analisten aan het einde van 2018 hadden zien aankomen. Destijds hingen er immers nog voldoende donkere wolken boven de markten die juist richting een verdere beursdaling wezen.

Donkere wolken hangen nog steeds boven de markt

Opvallend genoeg hangen de meeste van diezelfde donkere wolken op dit moment nog steeds boven de financiële markten. Te denken valt bijvoorbeeld aan de handelsoorlog en de Brexit. De handelsoorlog is dit jaar zelfs alleen nog maar verder verslechterd. Daarnaast is de groeiverwachting voor de wereldeconomie onlangs opnieuw naar beneden toe bijgesteld.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van EfficientMarketHype, is te zien dat er een gigantische divergentie is ontstaan tussen de S&P 500 index en de Conference Board Leading Economic Index. De Conference Board Leading Economic Index meet de gezondheid van de Amerikaanse economie. En de Amerikaanse economie is volgens deze indicator dit jaar alleen maar verder achteruit gegaan.

Voor beleggers is het dus te hopen dat de economie binnenkort weer zal aantrekken. Anders lijkt een vlucht naar ‘veilige havens’ een must te zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar