De laatste tijd is er weinig aandacht besteed aan de zilverprijs. Als de edelmetalen in het nieuws zijn gaat het in negen van de tien keer over de goudprijs. Overigens is dat niet verwonderlijk, want los van het feit dat goud veel populairder is dan zilver, weet de goudprijs ook al maandenlang beter te presteren. Toch verdient de zilverprijs op dit moment meer aandacht. De zilverprijs gaat namelijk binnen enkele weken uitbreken.

Het momentum rondom zilver is op dit moment niet veel anders dan begin 2016, toen de zilverprijs een bodem wist te bereiken, het geval was. Op dit moment is er sprake van extreem pessimisme rondom alles wat met zilver te maken heeft. En juist deze pessimistische sfeer biedt enorme kansen.

Zilver gaat binnenkort een nieuwe fase in

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de zilverprijs al sinds het jaar 2016 gevangen zit in een ‘wimpelpatroon’. Dit patroon kenmerkt zich door een serie hogere bodems en lagere toppen. Ook is op de grafiek te zien dat de weerstands- en de steunlijn elkaar binnenkort gaan naderen. Met andere woorden moet de zilverprijs binnen enkele weken een richting gaan kiezen.

Juist omdat de zilverprijs binnenkort een ‘nieuwe fase’ ingaat, is het uiterst interessant om dit edelmetaal in de gaten te houden. Mocht de zilverprijs opwaarts uitbreken, dan kunnen zilveraandelen in waarde gaan exploderen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!