Tijdens de afgelopen weken zijn de beursgenoteerde bedrijven naar buiten getreden met hun winstcijfers. In Amerika was er sprake van een daverend succes wat betreft het winstseizoen. Zo nam de gemiddelde winstgroei toe met bijna 14%. En deze winstgroei voorspelt dat de Bull Market in leven blijft.

Door de fiscale stimulansen van Donald Trump wist het overgrote deel van de bedrijven binnen de S&P 500 index een mooie winstgroei te realiseren. Daarnaast profiteren bedrijven ook nog steeds van het gezonde economische klimaat waarbij de consumentenbestedingen in de lift zitten.

Deze Bull Market kan de leeftijd van 10 jaar gaan bereiken

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, voorspelt de huidige winstgroei verder stijgende beurskoersen. Uit zijn onderzoek blijkt namelijk dat de S&P 500 index in alle gevallen hoger wist te sluiten in het jaar waarin de winstgroei toenam met meer dan 10%. In dat geval zou deze Bull Market dus de leeftijd van 10 jaar gaan bereiken. De gemiddelde winst voor de S&P 500 index in een dergelijk jaar bedraagt overigens ruim 16%.

Natuurlijk biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren in het voordeel zijn.