Wall Street wist voor het laatst in september een nieuwe recordkoers op de borden neer te zetten. Met andere woorden moeten beleggers het al maanden doen zonder het recordfeestje. En dat is toch wel even wennen gezien de recordregen van de afgelopen jaren. Worden er binnenkort weer nieuwe recordhoogtes bereikt?

De mannen van LPL Research hebben een uitgebreid onderzoek verricht naar de huidige marktbewegingen. Volgens het team heeft de stier het gewoonlijk erg lastig nadat het geconfronteerd is met een daling van 20% (zoals eind 2018 het geval was). Gemiddeld weet de S&P 500 index pas een jaar later een nieuwe recordkoers te bereiken.

“Nog dit jaar nieuwe recordkoersen”

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, zijn de resultaten van het onderzoek in beeld gebracht. Op dit moment is de S&P 500 index 7% verwijderd van nieuwe recordkoersen, maar dat zou dus nog wel even kunnen gaan duren. Zeker gezien het feit dat op korte termijn Wall Street ‘overbought’ is geraakt door de gigantische herstelbeweging van ruim 10% sinds het dieptepunt van 24 december.

LPL Research strateeg John Lynch laat weten dat beleggers geduldig moeten zijn. Hij verwacht dat Wall Street nog dit jaar nieuwe recordhoogtes zal bereiken. Deze recordkoersen zouden het logische gevolg zijn van hogere bedrijfswinsten en het effect van de fiscale stimulansen.