De bitcoin zou een ideaal betaalmiddel zijn omdat de transactiesnelheid bijzonder snel is en daarenboven ook nog eens extreem veilig. Toch wordt de digitale munt amper gebruikt als betaalmiddel, dit jaar werd er slechts bij 1,3 procent van de transacties de bitcoin gebruikt om betalingen te doen. Het is en blijft dan ook voornamelijk een beleggingsproduct waar beleggers en investeerders massaal mee speculeren in de hoop snel winst te maken.

De heropleving van de bitcoin doet beleggers dromen van hogere koersen en goede rendementen. Ze zijn er van overtuigd dat de bitcoin, maar ook andere digitale munten, het fiatgeld gaat vervangen en dat de traditionele economie zal veranderen. Uit een onderzoek van Chainalysis blijkt dat de bitcoin nauwelijks gebruikt wordt als betaalmiddel, slechts in 1,3 procent van de gevallen.

Betaalmiddel

Het zal dus nog enige tijd duren vooraleer we massaal overschakelen op de bitcoin als primair betaalmiddel, als dat Ć¼berhaupt gaat gebeuren. Volgens het onderzoeksbureau Chainalysis lijkt het er ook op dat hier niet snel verandering in zal komen omwille van de grote volatiliteit van de bitcoin.

In vergelijking met de koersexplosie en de implosie van de afgelopen jaren, zitten we bijna op hetzelfde niveau als tijdens de recordkoers van 20.000 dollar. Toen werden 1,5 % van de transacties uitgevoerd door middel van de bitcoin. Tijdens de bearmarket in 2018 was dit slechts 0,9 %.

De interesse in de bitcoin is alleszins opnieuw gegroeid tijdens de eerste vier maanden van het jaar. Ook grote institutionele beleggers beginnen de digitale munt op te nemen in hun portefeuille gezien de waardering ten opzichte van de recordkoers. Analisten beweren namelijk dat de opwaartse trend nog niet zal eindigen en dat de bitcoin de komende maanden hogere toppen zal scheren.

Bronnen: Bitcoinmagazine

Foto: MaxPixel

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • StrategieĆ«n
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven