De splitsing tussen Bitcoin en Bitcoin Cash is een feit. En in feite is heel de heisa voor niets geweest, de splitsing werd een non-event. Bitcoin kende de nodige volatiliteit tijdens de dag van de hard fork, maar stabiliseerde uiteindelijk rond $2.750. Bitcoin Cash kent een furieuze start en verdubbelde. Het is op dit moment zelfs de 3e grootste cryptomunt ter wereld.

Hoewel de volatiliteit sterk toenam bij Bitcoin en andere cryptomunten kende de cryptomarkt geen noemenswaardige problemen, flash crashes of andere abnormaliteiten. Op het moment van schrijven is Bitcoin nog altijd de grootste cryptomunt ter wereld met een marktkapitalisatie van $44 miljard.

Maar Bitcoin Cash staat op dit moment al op de 3e plaats met een marktkapitalisatie van $7 miljard.

Bitcoin noteerde op de dag van de split rond $2.900, nu ongeveer rond $2.700. Dat is een verlies van $200 per BTC. Maar diegene die Bitcoin Cash in de plaats hebben gekregen, zagen de prijs van Bitcoin Cash al verdubbelen van $200 naar $400 per BCC. Zij hebben op 1 dag een ‘gratis’ winst van 7%.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Niet iedere belegger krijgt Bitcoin Cash

Ondanks de marktkapitalisatie van $7 miljard is Bitcoin Cash nog steeds een ‘kleine’ cryptomunt. De munt wordt slechts door een minderheid gemijnd en ook een minderheid van de grote handelsbeurzen ondersteunt de nieuwe munt.

Het kan dus goed zijn dat jij geen Bitcoin Cash op je account zal zien staan bij jouw cryptobroker.

De komende dagen en weken zullen de leefbaarheid van Bitcoin Cash aantonen. Gaan beleggers hun Bitcoin Cash verkopen om terug Bitcoins aan te schaffen? Of zal Bitcoin Cash wel degelijk een betere versie van Bitcoin worden en komen de grote cryptobrokers op hun stappen terug?

Bitcoin cash has a chance to become the dominant cryptocurrency contingent upon its ability to gain trust and support from both current and new players as well as security of its network,” zegt Borovykh van Blockchain Driven.

Bitcoin is geen kleine speler meer in het cryptolandschap. Er staan miljarden op het spel. Uiteindelijk volgt het cryptogeld dezelfde regels als het fiatgeld en daarmee de weg van de minste weerstand. Het geld zal vloeien naar de meest superieure netwerken.