Veel beleggers in Bitcoin hebben nog niet kunnen genieten van de afgesplitste altcoin Bitcoin Cash. Het Amerikaanse Coinbase, ’s werelds grootste cryptobroker, ondersteunt de nieuwe munt namelijk niet. Veel klanten zijn dan ook kwaad en dreigen met juridische stappen.

In de aanloop naar de splitsing kende Coinbase al een massale uitstroom van klanten die hun Bitcoins naar andere platformen hebben overschreven. Coinbase liet namelijk op voorhand al weten Bitcoin Cash niet te ondersteunen. Beleggers die Bitcoin bezaten op bijvoorbeeld Kraken kregen wel 1 Bitcoin Cash per Bitcoin in portefeuille. Bij Coinbase was dat niet het geval.

Klanten van Coinbase zijn uiteraard niet tevreden en dreigen nu met een ‘class action lawsuit’. De ontevredenheid zal alleen maar toenemen nu Bitcoin Cash de 3e grootste cryptomunt ter wereld is.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Volgens de woordvoerder van ’s werelds grootste cryptomunt staat Coinbase recht in zijn schoenen. In de ‘terms of service’ staat namelijk onder de sectie van ‘forked protocols’ dat Coinbase zelf het recht heeft om te bepalen of ze een nieuwe software ondersteunen of niet.

De woordvoerder ontkende ook met klem dat Coinbase de toegekende Bitcoin Cash voor eigen rekening houdt. Hij bevestigde dat wanneer Coinbase in de toekomst Bitcoin Cash toch zou ondersteunen, de klanten die op 1 augustus 2017 Bitcoins op een Coinbase rekening hadden staan alsnog hun deel van Bitcoin Cash zouden ontvangen.

Bitcoin Cash gelijkaardig aan Ethereum Classic?

In het verleden had Coinbase ook al eens te maken met een split, namelijk die van Ethereum en Ethereum Classic. In dat geval kregen de klanten de kans om de toegekende Ethereum Classic van hun accounts te halen en te transfereren naar een ander platform zonder dat Coinbase Ethereum Classic ondersteunde om te kopen of verkopen.

Er is geen garantie dat Coinbase eenzelfde procedure zal uitwerken voor Bitcoin Cash, maar met de toenemende publieke druk zou dat niet onlogisch zijn. Wanneer Bitcoin Cash in waarde stijgt, zal de druk alleen maar toenemen.