Bitcoin Cash is erin geslaagd om als eerste een blok van 8MB te mijnen waarin ongeveer 40.000 transacties werden geregistreerd. Hiermee bewijst Bitcoin Cash dat de afscheiding van Bitcoin niet voor niets geweest is. De koers van Bitcoin Cash reageert krachtig met een stijging van 70% tot boven $500.

Bitcoin Cash is ontstaan om grotere blokken te mijnen. Bitcoin mijnt slechts blokken van 1MB en zal via de SegWit2x evolueren naar blokken van 2MB. De hard fork van Bitcoin Cash werd gemijnd via ViaBTC met een blok van 1,9MB. Echter, de blokken die daarop volgden, waren meestal kleiner dan de blokken op de Bitcoin blockchain. Dit zorgde voor veel twijfel.

Maar daar kwam op 16 augustus verandering in.

In een spam aanval, waarschijnlijk om de kracht van het netwerk te testen, steeg het aantal transacties op het Bitcoin Cash netwerk van enkele honderden tot meer dan 80.000 in enkele uren.

BitClub Netwerk, een groep mijners van Bitcoin Cash, slaagde daarop een blok van 8MB te mijnen. Enkele uren later volgde nog een blok van 4MB door een onbekende mijner. Nog wat later volgde nog eens 2 blokken van 4MB en een van 4,8MB.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Koers Bitcoin Cash explodeert door het goede nieuws

Dat Bitcoin Cash erin slaagde om blokken van +4MB en zelfs van 8MB te mijnen, rechtvaardigt de afscheiding van Bitcoin. Dit zorgde dan ook voor een echte explosie van de koers van Bitcoin Cash.

De laatste dagen bewoog de koers van BCH stabiel rond $300. Doordat BCH erin slaagde om dergelijke grote blokken te mijnen, schoot de koers tot boven $500. Dit is een stijging van zo’n 70% op 1 dag.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>