2016 en 2017 zijn goede jaren voor aandelen uit de militaire sector. Het gemiddelde defensie aandeel in de S&P 500 steeg de laatste 2 jaar zo’n 37%. Dat is veel beter dan andere sectoren. Met de steeds grotere dreiging van Noord-Korea en Trump als president van de Verenigde Staten, lijkt deze trend niet meteen te stoppen.

Trump beloofde om het defensiebudget van de Verenigde Staten, dat al het grootste budget ter wereld is, nog meer op te trekken. Dit betekent dat defensieaandelen nog meer orders zullen ontvangen. Defensieaandelen blijven dus interessant om in te beleggen.

Het aantal militaire conflicten in de wereld lijkt ook steeds meer toe te nemen. En nu Trump niet eens een gat in een pak boter kan trappen op politiek gebied, lijkt een militair optreden de enige manier te zijn om zijn presidentschap te redden.

De beste reden om nu militaire aandelen te kopen

Maar beleggers zijn uiteraard ook niet van gisteren. De waardering van dergelijke aandelen loopt in sommige gevallen al aardig op. Je kan dus niet zomaar eender welk defensieaandeel kopen om van deze trend te profiteren.

Toch blijft beleggen in de juiste militaire aandelen op dit moment interessant. Je kan dit als volgt vergelijken …

  • Als je verwacht dat er gigantische inflatie gaat komen, positioneer je jezelf op goud en zilver.
  • Als je verwacht dat er tekort gaat komen aan olie, positioneer je met olie en olieaandelen.
  • Als je voorziet dat de koffieproductie zal tegenvallen dit jaar, koop je koffie.

En als je verwacht dat de situatie wel eens helemaal uit de hand kan lopen op politiek gebied, kan je positioneren in aandelen die daarvan profiteren. En dat zijn militaire defensieaandelen.

Wil jij ook beleggen in 7 minder bekende defensieaandelen met een enorm potentieel?

Via dit rapport kan je investeren in aandelen die profiteren van een oorlogssituatie: Download nu het TA Rapport: Oorlog Special