Bitcoin en andere digitale munten zijn donderdag in een vrije val geraakt. Het lijkt er op dat de ‘hawkish’ houding van de Amerikaanse centrale bank ook een invloed heeft op het sentiment op de cryptomarkt. Bitcoin noteert momenteel aan 42.740 dollar, een daling van 7 procent ten opzichte van 24 uur geleden. Ethereum staat 12 procent lager op 3.335 dollar.

Op de financiële markten kleuren de koerstabellen donkerrood nu blijkt dat de Federal Reserve hun ’taper’-proces gaat versnellen. Beleggers en investeerders vrezen voor snelle ‘rate hikes’ gezien de inflatie ook maar blijft stijgen. Het negatieve sentiment zet zich blijkbaar ook door tot op de cryptomarkt, bitcoin en ethereum noteren aardig wat lager de afgelopen uren.

Bitcoin noteert op het moment van schrijven aan 42.740 dollar, 7 procent lager dan de dag ervoor. Ook ethereum krijgt rake klappen, niet zo lang geleden noteerde deze munt aan 4.811 dollar. Op het moment van schrijven staat de digitale munt aan 3.335 dollar.

Het feit dat de Amerikaanse centrale bank het soepele monetaire beleid gaat terugdraaien, het opkoopprogramma gaat stopppen en de rentes gaat verhogen dit jaar, heeft duidelijk ook een negatieve invloed op de cryptomarkt. Vooral het feit dat de Federal Reserve wellicht vroeger dan gepland de rentes gaat verhogen, zorgt voor onrust onder beleggers.

Sentiment

Vijay Ayyar, vicevoorzitter bij cryptoplatform Luno, is van mening dat de daling op de cryptomarkt niet correct is en dat investeerders te paniekerig reageren. De afgelopen vier weken waren gewoon zwakjes op de cryptomarkt, het huidige sentiment wordt volgens hem versterkt door de verkoopgolf op de aandelenmarkten.

Overall, I think the global markets have shown weakness in light of the recent Fed moves to raise interest rates. Hence, I do think the drop yesterday is quite correlated. We’ve seen U.S. markets fall yesterday and as a result, all other risk asset classes fared equally poorly including crypto.

Yuya Hasegawa, analist bij Bitbank, vreest echter dat bitcoin kan dalen tot 40.000 dollar. Hij verwacht dat de druk op de cryptomarkt hoog zal blijven door de ‘hawkish’ Federal Reserve. Pas van zodra beleggers en investeerders dit volledig hebben kunnen inprijzen op de cryptomarkt, zullen digitale munten volgens hem terug gaan stijgen.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: mohamed hassan – PxHere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven