Diegene die in Bitcoin en andere cryptomunten beleggen, hebben sinds begin dit jaar nog niet zoveel plezier beleefd aan hun investering. Enkele dagen ver in 2018 piekte de hype en sindsdien kleuren de koersborden donkerrood. Al snel wordt de vergelijking gemaakt met de technologiebubbel eind jaren ’90. En dat is goed nieuws.

Op onderstaande grafiek van Morgan Stanley is duidelijk te zien hoe de steile opmars van Bitcoin een grote gelijkenis treft met de steile opmars van technologieaandelen eind jaren ’90. Daarna volgde in beide gevallen een brutale crash.

Wat is daar nu goed aan?

Wat analisten al snel vergeten, is dat technologieaandelen nadat ze een bodem vonden in 2002 sinds 2014 weer nieuwe records op de tabellen zetten. De bubbel van Bitcoin ging 15 keer sneller dan de bubbel van de Nasdaq. Dus waarom zou het herstel van Bitcoin ook niet 15 keer sneller kunnen gaan dan het herstel van de Nasdaq?

De daling van 70% is niets nieuw in cryptoland en dergelijke correcties ging steeds een nieuwe rally vooraf. Bitcoin en andere cryptomunten kunnen op het punt staan om uit te bodemen en terug te beginnen aan een nieuwe rally.

De vorige keer kan je 1.300% winst boeken.

Tom Lee van Fundstrat zei onlangs dat, hoewel er niet direct een nieuwe stierenmarkt in de steigers staat, het ergste van de daling nu grotendeels achter de rug is. Met andere woorden: er is opnieuw meer opwaarts potentieel dan neerwaarts risico.

Volgens Fundstrat duurt een consolidatie gemiddeld tussen 70 en 231 dagen op de cryptomarkt. Sinds Bitcoin bodemde midden december, betekent dat een consolidatie tussen 26 maart en begin augustus.

3 Crypto Kooptips voor 2018!

Déjà Vu 2011

De huidige correctie is vergelijkbaar met die van 2011 waar Bitcoin piekte in juni aan $30 en bodemde in november vlak boven $2. Het duurde daarop 15 maanden vooraleer Bitcoin de grens van $30 opnieuw overschreed. Maar wie rond de bodem van $2 kon instappen, pikte wel een rally van 1.300% mee.

De cryptomarkt is nog een jonge markt. Er zijn dus weinig referentiepunten met het verleden. Maar de referentiepunten die er zijn, wijzen erop dat Bitcoin en andere cryptomunten opnieuw op een aantrekkelijk niveau staan.

Bron: US Fund

Foto Credit: iStock

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven