In geen 15 maanden is de bitcoin zo hoog gegaan, op maandag ging de populaire digitale munt door de 11.000 dollargrens om dan terug te zakken naar zijn niveau van de dag ervoor. De opwaartse trend lijkt voorlopig niet te stoppen. Met een rendement van 170 procent dit jaar, beginnen beleggers opnieuw te geloven is nog hogere koersen zoals de 19.000 dollar of meer van weleer.

11.307 dollar, zoveel was de bitcoin waard maandagochtend omstreeks 5u30. De digitale munt wist door de 11.000 dollargrens te breken, vrijwel even gemakkelijk als het door de 10.000 dollargrens was gebroken. Na het aantikken van zijn hoogste punt van de afgelopen 15 maanden, lastte de bitcoin een rustmoment in rond de 10.700 dollar door winstnemingen van beleggers.

Forse stijging

Het lijkt er op dat beleggers de crash van begin 2018 zijn vergeten. Nadat de bitcoin zijn ultiem hoogtepunt van (bijna) 20.000 dollar had bereikt, ging het de maanden erna alleen maar bergaf. De bubbel was namelijk geknapt en beleggers verkochten massaal hun munten. De daling duurde een goed jaar, begin 2019 wist de bitcoin de bodem te bereiken om dan begin april terug te stijgen.

Deze lichte stijging begin dit jaar werd ondersteund door grote institutionele beleggers en grote bedrijven die crypto meer en meer zijn beginnen accepteren. Het beste voorbeeld is sociaalnetwerksite Facebook dat zijn eigen project heeft met de ontwikkeling van zijn eigen cryptomunt, de libra.

The price surge is due to two major factors, one is an increasing consensus among the investment community that bitcoin is a legitimate store of value for the digital age, and two Facebook’s Libra cryptocurrency launch has forced every CEO to take crypto seriously.

Jehan Chu, medeoprichter van Kenetic Capital, ziet het alvast als een positieve evolutie. Volgens hem is de stijging nu veel duurzamer dan de stijging in 2017 vermits digitale munten meer geaccepteerd lijken te worden door grote bedrijven. Niet alleen de bitcoin, maar ook andere munten profiteren van het momentum. Ehtereum, litecoin en monero zitten bv. ook in een opwaartse trend.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven