Waar eindigt het? De populairste digitale munt, beter bekend als de bitcoin, heeft een nieuwe all-time high te pakken. Woensdagochtend steeg de bitcoin naar 28.600 dollar per stuk, nooit eerder noteerde de digitale munt zo hoog. Elke week lijkt er een nieuwe recordkoers te sneuvelen. Als dit momentum kan worden aangehouden, zijn de koersdoelen van enkele optimistische analisten van 50.000 tot 100.000 dollar zeker niet onmogelijk.

Het is weer zover, de bitcoin heeft een nieuwe recordkoers te pakken. Drie dagen geleden was dit nog 27.701 dollar per stuk, nu zitten bijna 1.000 dollar hoger. Woensdagochtend noteerde de bitcoin aan 28.600 dollar, dat is maar liefst vier keer zoveel als begin dit jaar. Op het moment van schrijven noteert de bitcoin aan 27.757 dollar.

Sinds het doorbreken van de 20.000 dollargrens op 16 december, is het momentum fors toegenomen. Op een halve maand tijd noteert de digitale munt bijna de helft hoger. De reden voor de sterke stijging dit jaar heeft te maken met de participatie van grote investeerders. Voorheen investeerden alleen particulieren in crypto, nu ook miljonairs en miljardairs.

Enkele katalysatoren

Er zijn namelijk drie factoren die van de bitcoin een gegeerde investering maken. Enerzijds is men ervan overtuigd dat de bitcoin inflatie-afdekkingseigenschappen heeft. Met andere woorden, men verwacht dat de bitcoin in waarde zal blijven stijgen en dat deze stijging de inflatie weet te overtreffen en dus je kapitaal beschermt tegen waardevermindering.

Anderzijds investeert men in de bitcoin om snelle winsten te halen. Gezien het momentum en de hoge volatiliteit, kunnen beleggers en investeerders op vrij korte tijd veel winst boeken als ze op de juiste momenten weten te kopen en verkopen.

En dan is er ook nog de overtuiging dat de bitcoin op een dag hét mainstream betaalmiddel wordt. Combineer dit met het beperkte aanbod en je krijgt een sterke stijging in waarde. De analisten van Bloomberg verwachten dat de bitcoin in 2021 zal stijgen naar 55.000 dollar.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector – Flickr – CC BY-ND 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven