De afgelopen dagen zijn gunstig geweest voor de populaire Bitcoin. Er is heel verrassend nieuws uit de hoek gekomen van JP Morgan, zij gaan namelijk hun eigen munt lanceren om hun dienstverlening en systemen te verbeteren. Het nieuws sloeg in als een bom en stuurde de Bitcoin, en andere cryptomunten, flink hoger. 

Beleggers in Bitcoin en crypto in het algemeen zullen tevreden zijn met de recente ontwikkelingen op de cryptomarkt. Zoals je kan zien op onderstaande grafiek, maakt de populaire Bitcoin een heropleving mee. De digitale munt komt aardig dicht in de buurt van de 4.000 dollargrens, eindelijk!

De koersbeweging en het momentum wordt veroorzaakt door heel verrassend nieuws uit een onwaarschijnlijk hoek. De Amerikaanse zakenbank JP Morgan heeft namelijk laten weten dat ze een ‘JPM coin’ gaan lanceren. Een bizarre omwenteling want Jamie Dimon, CEO van JP Morgan, was enkele jaren geleden nog radicaal tegen het hele crypto gebeuren en noemde het ‘pure fraude’.

Bull run?

Crypto-expert David Thomas noemt het een positieve ontwikkeling op de cryptomarkt. Het feit dat de CEO van één van Amerika’s grootste zakenbanken, die eerst zo gekant was tegen crypto, toch opeens zijn kar keert, wil zeggen dat digitale munten helemaal niet dood zijn… in tegendeel zelfs.

Deze totale ommekeer is interessant. Het betekent dat een breed publiek dat tot nu toe op afstand bleef van blockchain en cryptovaluta nu weer rechtop gaat zitten en merkt dat er dingen gebeuren.

Beter zelfs, analist bij eToro Mati Greenspan verwacht een nieuwe ‘bull run’ omwille van deze omwenteling. Greenspan merkt op dat het volume in transacties is toegenomen de laatste dagen. Crypto zit nu al heel lang in een berenmarkt en heeft heel veel moeite om hier uit te komen. Zolang de psychologische grens van 5.000 dollar niet kan worden gekraakt, zal de beer blijven zegevieren.

Bronnen: Finanzen

Foto: Pexels