Bitcoin en andere cryptomunten zijn woensdag goed hersteld van de sterke verkoopgolf. De bitcoin noteert op het moment van schrijven opnieuw boven de psychologische grens van 30.000 dollar. Het doorbreken van dit niveau zorgde voor veel twijfel en onzekerheid. Maar dankzij een herstelbeweging van 6 procent staat de bitcoin nu boven de 31.500 dollar.

Woensdag haalden beleggers in crypto opgelucht adem. De bitcoin was dinsdag gedaald tot onder de 30.000 dollar maar herstelde woensdag met een sterke rebound van meer dan 6 procent. Dit prijsniveau is belangrijk omdat beleggers dit beschouwen als een psychologische grens. Als de bitcoin erdoor zakt en niet herstelt, zou dit paniek kunnen veroorzaken.

Het sentiment op de cryptomarkt is nu al eventjes minder, vooral omwille van de Chinese ‘crackdown’ op miningactiviteiten. De recente verkoopgolf werd veroorzaakt door de procureur-generaal van New Jersey, die had een opschortingsbrief gestuurd aan crypto-leenbedrijf BlockFi waarin hij beval te stoppen met het aanbieden van rentedragende rekeningen.

De reden voor de rebound is voorlopig nog niet duidelijk. Marktkenners vermoeden dat beleggers een bitcoin onder de 30.000 dollar zeer aantrekkelijk vinden. Uiteraard is er ook de volatiele aard van crypto. Op korte tijd kunnen er sterke koersschommelingen zijn.

Dead cat bounce?

Vijay Ayvar, hoofd van Azië-Pacific bij cryptocurrency exchange Luno, is echter van mening dat we te maken hebben met een ‘dead cat bounce’. Met andere woorden, hij verwacht dat de stijging tijdelijk is en dat de bitcoin verder in waarde zal dalen de komende weken.

Ayvar is echter niet geheel pessimistisch. Hij zei dat, mocht bitcoin er in slagen boven de 32.000 dollar te stijgen de komende dagen, het perfect mogelijk is dat de munt verder blijft stijgen. Lukt dit niet, dan vreest hij voor een terugval naar 24.000 dollar.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven