Bitcoin vierde onlangs zijn 10e verjaardag. Maar het was een feestje in mineur. ’s Werelds grootste cryptomunt staat 30% lager in een maand, 50% lager het laatste half jaar en 80% lager sinds de piek. Er is nog heel weinig optimisme te vinden. Lou Kerner vergelijkt Bitcoin echter met Amazon na de dot-com crash. Amazon is nu een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld.

Kerner verwijst voor zijn visie naar de wet van Amara. Volgens Roy Amara, een Amerikaanse wetenschapper, wordt nieuwe technologie op korte termijn altijd overschat maar op lange termijn onderschat. Zo creëer je bubbels … en kansen eens de bubbel leeg gelopen is.

De crypto-bubbel lijkt ook veel op de dot-com bubbel (internetaandelen) van begin deze eeuw, een nieuwe technologie die op korte termijn werd overschat en op lange termijn werd onderschat. Internetaandelen stijgen al 15 jaar, maar worden pas de laatste jaren weer omarmt.

Kerner: Bitcoin is the greatest stored value ever created from CNBC.

Denk op lange termijn

De topman van CryptoOracle vergelijkt cryptomunten met internetaandelen. De sterkste munten kan je in de toekomst de Amazon’s van eind vorige eeuw noemen. Amazon is vandaag een van de grootste bedrijven ter wereld (en uit de geschiedenis) maar tijdens de dot-com crash dook het aandeel 95% naar beneden.

Amazon kwam in mei 1997 naar de beurs tegen een koers van $18 per aandeel. Tegen eind december 2018 was het al gestegen tot $300 om na de dotcom-crash terug te vallen tot onder $6. Eerder dit jaar piekte de beurskoers boven $2.000.

Volgens Kerner is Bitcoin een nieuwe ‘store of value’ en zal het in de toekomst de rol van goud overnemen. Dit is een markt van $8.000 miljard. Maar dit zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Beleggers moeten dan ook op lange termijn kijken, ‘ieder geweldig idee is volatiel’.

De huidige volatiliteit is normaal en daar moeten beleggers mee leren leven. In 2013 daalde Bitcoin al eens 70% op 1 dag. De huidige zwakte komt voornamelijk door een gebrek aan vertrouwen en te weinig onderliggende waarde. De toekomst zal de echte waarde onthullen.

Bron: CoinTelegraph

Foto Credit: Pixaby

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)