Er zijn maar weinig beleggers te vinden die nauwlettend de goudprijs in de gaten houden. De edelmetalen zijn bij veel beleggers uit de gratie geraakt en de hedendaagse belegger is eerder geïnteresseerd in cryptomunten. Toch lijkt het verstandig te zijn om juist nu de goudprijs goed in de gaten te houden.

De goudprijs wist in oktober een bescheiden winst te boeken. Deze winst was zelfs teleurstellend te noemen als we kijken naar de rampzalige prestaties van de aandelenmarkten. En gewoonlijk weet goud juist te profiteren van paniek op de beursvloer. Juist daarom wordt vaak van goud gezegd dat het een ‘veilige haven’ betreft. Toch was daar de afgelopen maand weinig van terug te zien.

Grafiek van de goudprijs verbetert

Van de buitenkant ziet het plaatje bij de goudprijs er mogelijk niet zo interessant uit, maar onderhuids gebeurt er van alles. Zo deelde Chris Kimble, van Kimble Charting, onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de goudprijs bezig is met de vorming van een lange termijn bodem. Er is namelijk sprake van een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon en binnen de technische wereld staat dit patroon bekend als een belangrijk bodempatroon.

Wellicht is dit dus juist het ideale moment om de goudmarkt weer bloedserieus te nemen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!