De gigantische rally die de Bitcoin de afgelopen maanden heeft meegemaakt, is bij de meeste beleggers niet onopgemerkt gebleven. De interesse naar de cryptosector is ten opzichte van het begin van dit jaar aanzienlijk toegenomen en steeds meer beleggers lijken wel een gokje te durven wagen. Dat Bitcoin bezig is aan een imposante rally blijkt uit meerdere statistieken.

Sinds het begin van dit jaar is de prijs van één Bitcoin (gerekend in dollars) met meer dan 450% in waarde gestegen. Er zijn maar weinig andere financiële instrumenten aan te wijzen die dit jaar een soortgelijke prestatie wisten neer te zetten.

Marktwaarde van Bitcoin zit in de lift

Omdat de interesse in de Bitcoin de afgelopen tijd zo erg is toegenomen, is de marktwaarde van de digitale munt ook flink gestegen. Op dit moment bedraagt die marktwaarde meer dan 86 miljard dollar en daarmee bedraagt de marktwaarde van Bitcoin bijvoorbeeld meer dan 440 bedrijven binnen de S&P 500 index kunnen zeggen. Ook is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Pension Partners, te zien dat de Bitcoin op dit moment zelfs meer waard is dan het ‘superaandeel’ Netflix.

Het is dus niet vreemd dat steeds meer beleggers hun weg weten te vinden naar de digitale munt. De Bitcoin weet namelijk keer op keer vriend en vijand te verrassen.

 << Eenvoudig Bitcoins kopen en verkopen >>