Bitcoin en blockchain hebben al heel wat teweeg gebracht binnen ons traditioneel financieel systeem. Het is een ware revolutie zou je kunnen zeggen. Dat vindt ook Tim Draper, een Amerikaanse durfkapitaalinvesteerder. Sterker nog, hij beweert dat deze nieuwe financiële ontwikkeling groter is dan de uitvinding van het internet en de industriële revolutie.

Een straffe uitspraak van Draper tijdens het ‘Intelligence Squared debate’ in New York het afgelopen weekend. Tijdens een discussie zei hij namelijk dat Bitcoin, en de hele cryptorevolutie, een grotere gebeurtenis is dan het internet en andere ontwikkelingen tijdens de menselijke geschiedenis.

Tijdens het debat discussieerde Tim Draper, gesteund door Overstock CEO Patrick Byrne, met twee sceptici die geen goed oog hebben in de toekomst van Bitcoin en andere cryptomunten. Draper vergelijkt digitale munten en blockchain met zijn investeringen in Tesla, Skype en Hotmail.

It’s bigger than the Iron Age, the Renaissance. It’s bigger than the Industrial Revolution.

Grote impact

Sterker nog, hij beweert zelfs dat de technologische ontwikkeling van blockchain een grotere impact zal hebben dan we tot nu toe hebben meegemaakt. Tijdens zijn statement herhaalde hij zijn voorspelling voor de komende vijf jaar. Draper is er namelijk van overtuigd dat we tegen 2022 geen gebruik meer zullen maken van traditionele betalingssystemen die gesteund worden door overheden.

In five years you are going to try to go buy coffee with fiat currency and they are going to laugh at you because you’re not using crypto. I believe that there will be a point at which you will no longer really want any of the fiat currency.

Draper had in december vorig jaar nog 30.000 BTC in bezit. Deze munten had hij gekocht tijdens een veiling van de federale politieorganisatie, het waren dus inbeslaggenomen digitale munten. Mocht hij ze nog altijd in bezit hebben, dan is Draper zijn investering op dit moment 270 miljoen dollar waard.

Bronnen: Coin Telegraph, CCN

Foto: Vjkombaijn – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven