De volatiliteit van ’s werelds grootste cryptomunt, Bitcoin, staat op het laagste niveau in 17 maanden. Sinds begin september beweegt de Bitcoinprijs – op enkele uitschieters naar boven en naar beneden na – rond $6.500. Dit geeft langetermijnbeleggers eindelijk de kans om zonder veel volatiliteit in te stappen. Mogelijk is dit de stilte voor de storm.

Samen met de volatiliteit ligt ook het volume van Bitcoin op een laag pitje. Begin oktober daalde het dagelijkse volume nog van $4,2 miljard naar $3,2 miljard. Sindsdien herstelde het volume opnieuw. Nieuwe marktsegmenten hebben vaak een turbulent begin totdat de nodige infrastructuur bestaat om een solide markt neer te zetten.

Een lage volatiliteit kan een negatieve impact hebben op korte termijn. Maar op middellange en lange termijn is dit een goede zaak. Historisch gezien kent Bitcoin zijn laagste volatiliteit vlak voor een grote opwaartse rally.

Bitcoin bereikte een van zijn laagste periodes van volatiliteit in oktober 2013. Bitcoin stond toen op $30. Eind 2013 bereikte Bitcoin voor de eerste keer de grens van $1.000, een stijging x30.

Comeback Cryptomunten: Shortlist met 3 Crypto’s

$6.800 is belangrijk niveau voor Bitcoin

De kans dat we opnieuw x30 gaan, is bijzonder klein. Maar de huidige lage volatiliteit kan een indicatie zijn van kalmte voor de storm. Lage volatiliteit is wat het grote geld nodig heeft om zijn posities in te nemen, zegt crypto-expert Garry Tan:

“The crypto winter generally makes it safer for super-long-term oriented Yale-model institutions to enter at a price that isn’t dangerous. You know what is scary? Investing and then immediately seeing an 80% drop. That is hard to recover from.”

Een lange periode van consolidatie betekent vaak dat een grote beweging voor de deur staat, naar boven of naar beneden. Er ligt een stevige weerstand voor Bitcoin rond $6.800. Wanneer deze doorbroken kan worden, is het volgde koersdoel $8.800 en daarna $10.000 zegt miljardair Mike Novogratz.

Aan de onderkant ligt er bijzonder veel steun rond $5.900 – $6.000. Indien Bitcoin daar door zou zakken, liggen er nog veel lagere koersen in het verschiet. Maar gezien de positieve ontwikkelingen van de laatste maanden, is die kans redelijk klein.

De lage volatiliteit geeft beleggers een laatste kans om zonder veel risico in te stappen op de volgende sneltrein van Bitcoin en andere cryptomunten.

Bron: CoinTelegraph

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)