De Amerikaanse aandelenmarkt wankelt op zijn benen. Volatiliteit is terug. Groene dagen worden afgewisseld met bloedrode dagen. Met de financiële crisis in het achterhoofd, schiet iedereen onmiddellijk in paniek. ‘Er is een reële kans dat de Amerikaanse beurs kan crash’ zegt TA-specialist J.C. Parets. Hij benadrukt wel ‘kan’, niet ‘gaat’.

Voor mij maakt het niet uit of de beurs verdubbelt of halveert, zolang ik maar aan de juiste kant van de trend sta,’ zegt Parets. De laatste maand hebben de beren de macht genomen op Wall Street en is het momentum volledig verdwenen. Dit ‘kan’ voor een nieuwe crash zorgen. Al gelooft J.C. Parets dat we eerder in een zijwaarts patroon zullen terecht komen.

Hij sluit zich volledig aan bij de tweet van Jurrien Timmer van Fildelity.

Wat kan je doen tegen een beurscrash?

Het is niet omdat het kan, dat het ook gaat gebeuren. Een orkaan kán tijdens het orkaanseizoen Miami teisteren. Maar dat betekent niet dat het ook gebeurt. Maar het orkaanseizoen is wel het moment om je voor te bereiden op een worst-case scenario,’ gaat Parets verder.

Orkanen komen niet voor in februari en een beurscrash begint ook niet op de top van een markt. Het laatste is eerder een proces. Maar de ingrediënten zijn aanwezig om het proces in gang te zetten. Daarom ziet J.C. Parets momenteel weinig opwaarts potentieel voor veel neerwaarts risico. Vandaag ziet hij het grootste potentieel op een beurscrash in meer dan 2 jaar.

Uiteraard is er niets mis met een correctie van 10% à 20%. Correcties zijn normaal op een aandelenmarkt, ook in een seculaire stierenmarkt. Je moet je er alleen wel voor voorbereiden.

Bron: All Star Charts

Foto Credit: Pixaby