Marc Lasry, medeoprichter van Avenue Capital Group, beweert dat bitcoin weldra 40.000 dollar kan aantikken omdat de handel in cryptomunten gemakkelijker is dan pakweg een half jaar geleden. Dat zei hij tijdens een interview met CNBC deze week. Hij is er van overtuigd dat, hoe gemakkelijker mensen kunnen ‘traden’ in bitcoin, des te meer waarde de munt zal krijgen.

Lasry, medeoprichter van een investeringsbedrijf dat bijna 10 miljard dollar in beheer heeft, ziet de bitcoin opnieuw pieken naar 40.000 dollar. Dat is een verdubbeling van het hoogste punt dat de populaire munt ooit heeft gestaan. Hij vermoedt dat dit mogelijk is omwille van de handel die steeds gemakkelijker wordt en dus steeds meer mensen zullen investeren in de digitale munt.

As it gets more into the mainstream, and as more markets end up allowing it to trade where it’s freely tradable, to me that’s more of the bet.

Hij voegde er aan toe dat investeerders in bitcoin 5 tot 10 keer hun inleg kunnen terugverdienen in amper 3 tot 5 jaar tijd. Lasry had eerder betreurd dat hij niet eerder was ingestapt in bitcoin. Deze week werd beweerd dat hij sindsdien één procent van zijn nettowaarde heeft geïnvesteerd in bitcoin.

Zijn uitspraken komen er nadat de bitcoin op 17 en 18 juli in snel tempo 1.200 dollar in waarde is gestegen, de populaire digitale munt noteert momenteel aan 7.400 dollar per stuk.

Het grote geld

Institutionele beleggers zijn de afgelopen weken een belangrijk gesprekspunt geworden met betrekking tot bitcoin. Marktkenners en experts kijken nu voornamelijk naar de investeringsbank Blackrock, die naar het schijnt veel interesse toont in cryptomunten de laatste tijd.

40.000 dollar, dat is behoorlijk veel maar niets in vergelijking met andere voorspellingen zoals die van Tim Draper bijvoorbeeld. Hij verwacht dat de bitcoin in 2022 aan 250.000 dollar per stuk zal noteren. Of nog gekker, John McAfee voorspelt dat we in 2020 de 500.000 dollar zullen aantikken.

Bronnen: Coin Telegraph

Foto: Djordje Komljenovic

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven