De koersbeweging van de bitcoin is de afgelopen weken extreem volatiel geweest, de digitale munt noteert terug onder de 10.000 dollar. Eind juni was een bitcoin nog 14.000 dollar waard dankzij het nieuws over Facebook die zijn eigen munt gaat uitbrengen volgend jaar, maar in de Verenigde Staten kraken ze dit volledig af. Het gevolg? Digitale munten gingen fors lager.

De bitcoin komt van ver dit jaar, in maart noteerde de munt nog aan 3.700 dollar. Het heeft slechts drie maanden geduurd om zijn jaarpiek van 13.793 dollar te bereiken. Deze forse stijging kwam er door institutionele beleggers die de bitcoin toevoegden aan hun portefeuille maar ook door Facebook en de aankondiging dat ze volgend jaar hun eigen munt zullen uitbrengen.

Kritiek uit USA

Beleggers en investeerders reageerden uiteraard enthousiast. Een grote wereldspelers zoals Facebook dat in crypto stapt, is bijzonder positief voor de bitcoin en consorten. Maar niet iedereen is positief, in de Verenigde Staten van Amerika heerst felle kritiek van president Trump en de minister van Financiën Mnuchin. Het idee van Facebook wordt simpelweg afgekraakt.

Trump uitte zijn afkeer op Twitter en zei dat ongereguleerde munten zoals libra en bitcoin criminele activiteiten ondersteunen en veel te volatiel zijn. Ook Amerikaans minister van Financiën Mnuchin is zeer kritisch tegenover digitale munten, voornamelijk omwille van regulering en veiligheid.

Men verwacht dat de Amerikaanse overheid, samen met andere financiële instellingen, nog strenger zullen toezien op cryptomunten. Dus ook op de libra als Facebook de munt volgend jaar wordt uitgebracht. Maar ook de ECB in Europa en de POBC in China maken ze zich zorgen over de gevolgen van de libra en de mogelijke problemen (inzake veiligheid en illegale activiteiten).

Bronnen: BTC Direct

Foto: Pxhere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven