De vorige keer dan Bitcoin in de buurt kwam van $5.000 donderde de koers naar beneden tot een dieptepunt rond $3.000. Op dat moment was doem en ergernis de ‘talk of the town’. Maar enkele weken later rond Bitcoin wél de kaap van $5.000. Neemt Bitcoin deze keer opnieuw de andere cryptomunten mee naar nieuwe records.

Bitcoin is voor de eerste keer in zijn geschiedenis door de barrière van $5.000. De aankomende hard fork zorgt ervoor dat beleggers de problemen uit China vergeten. Er zijn trouwens geruchten dat China het verbod op crypto brokers zou opheffen. Op deze grafiek kan je perfect zien wanneer dit bekend werk.

 

<< Eenvoudig Bitcoin kopen vanuit België en Nederland >>

We schreven recent ook al dat Ripple bezig is met het afronden van een bodempatroon. (Lees hier) Ripple kan, in navolging van Bitcoin, de komende weken ook op zoek gaan naar een nieuw record. Ook Litecoin lijkt de daling te stoppen en kijkt vooral naar boven voor de komende weken en maanden. (Lees hier)

Maar hoe ziet het met de andere belangrijke cryptomunten Ethereum en Bitcoin Cash?

Ethereum

Ethereum zit al een tijdje gevangen tussen $278 en $311. Nadat de prijs begin september crashte van $386 tot $205 consolideert Ethereum mooi in het midden van deze crash. Maar om terug in een opwaartse trend te komen, moet Ethereum de grens van $311 met kracht doorbreken. Daar zitten we nu in ieder geval dicht bij. De prijs bevindt zich de laatste tijd ook meer aan de bovenkant dan aan de onderkant van deze bandbreedte.

Ethereum zit echter al sinds midden juni in een neerwaartse trend ten opzichte van Bitcoin. Het zal wat goed nieuws nodig hebben om die trend te doorbreken.

Eenvoudig Ethereum kopen >>

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash heeft een zeer moeilijk periode achter de rug. Aangezien Bitcoin Cash nog een jonge munt is, zijn technische analyses al wat moeilijker. Bitcoin Cash lijkt echter een slachtoffer te zijn van zijn eigen succes. De succesvolle afsplitsing van Bitcoin Cash uit Bitcoin zorgt er voor dat beleggers momenteel Bitcoin Cash verkopen en Bitcoin kopen in de hoop het ‘gratis geld’ spelletje opnieuw te spelen.

Bitcoin Cash piekte boven $900 midden augustus maar is ondertussen teruggevallen tot rond de $300. Dat is rond het niveau waaraan Bitcoin Cash werd gewaardeerd bij de afsplitsing van Bitcoin. Er is nog ruimte om verder te dalen tot $200. Op dat niveau ligt een stevige steun. Om de neerwaartse trend om te buigen zou Bitcoin Cash echter boven $385 moeten stijgen.

Eenvoudig Bitcoin Cash kopen >>

Grafieken: CoinDesk + CoinMarketCap

Foto Credit: iStock

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten