Litecoin, het kleine broertje van Bitcoin, heeft er een bijzonder slechte maand opzitten. Sinds de piek op 1 september daalde Litecoin meer dan 50%. Maar er lijkt stilaan een einde te komen aan de daling. Litecoin consolideert zijn verlies en vindt steun op belangrijke punten. Dit vergroot de kans dat Litecoin terug kan gaan stijgen.

Het verbod van China op ICO’s gaf de volledige cryptosector een stevige oplawaai. Maar terwijl Bitcoin snel kon herstellen, zat Litecoin nog weken in de uitverkoop. Beleggers vluchten uit altcoins uit vrees voor meer beperkingen en stapten over naar Bitcoin. Ook de opkomende nieuwe hard fork van Bitcoin trekt veel geld naar de grootste cryptomunt.

Sinds de piek van net geen $100 begin september crashte Litecoin meer dan 50% tot een absoluut dieptepunt van $35. Maar de laatste maand consolideert de prijs tussen $48 en $56.

Maar belangrijker is dat Litecoin ook steun vindt in de verhouding ten opzichte van Bitcoin.

Het laatste half jaar is de verhouding BTC/LTC van 0,01 een sterke steun.

Als Litecoin deze steun kan vasthouden, betekent dat dat de kleine broer van Bitcoin de komende weken weer beter kan presteren dan de grootste cryptomunt ter wereld.

<< Litecoins kopen in België en Nederland >>

Nu Bitcoin boven $5.000 stijgt, betekent dat dat Litecoin zou kunnen stijgen naar $75 indien de verhouding terug stijgt tot 0,015. Maar om niet in een dalende trend terecht te komen, zou Litecoin moeten stijgen tot boven 0,018. Dat betekent een prijs van $90 bij een Bitcoinprijs van $5.000.

Positief voor Litecoin is ook dat de verhouding BTC/LTC zich momenteel rond het 50-daags gemiddelde bevindt. En ook dat de RSI op de daggrafiek sterk oververkocht is.

Hierdoor is de kans groot dat Litecoin de komende weken de show kan gaan stelen. En dan kan de prijs voor LTC snel oplopen.

Kijk hier hoe je snel en eenvoudig Litecoin kan kopen >>

Bron: CoinDesk

Grafiek: CoinmarketCap