Heugelijk nieuws voor zij die in bitcoin beleggen, de digitale munt is namelijk door de 9.000 dollargrens gebroken. Het is meer dan een jaar geleden dat de bitcoin zo ‘hoog’ noteerde. De doorbraak kwam er na goed nieuws omtrent de crypto-avonturen van sociaalnetwerksite Facebook. Ze gaan namelijk hun eigen cryptomunt lanceren de komende maanden.

De meeste populaire (digitale) munt ter wereld zit in een opwaartse trend waarbij de 9.000 dollargrens onlangs werd doorbroken. Dat maakt van de bitcoin één van de best presterende beleggingen dit jaar, met een rendement van 140 procent is het één van de hoogvliegers op de financiële markten.

Het is meer dan een jaar geleden dat de bitcoin nog op dit niveau noteerde. De opwaartse trend is al eventjes bezig en wordt kracht bijgezet door institutionele beleggers die steeds vaker een positie in crypto aannemen. Maar het goede nieuws omtrent Facebook heeft zeker een invloed.

Facebook

Facebook is al een tijdje aan het broeden op het idee om een cryptomunt uit te brengen. Die plannen zijn nu concreet geworden en Facebook gaat binnenkort effectief zijn eigen munt lanceren. Het feit dat zulk groot bedrijf in crypto stapt, werkt zeer ondersteunend voor de cryptomarkt.

Marktkenners zeggen dat de betrokkenheid van grote bedrijven, zoals Facebook en AT&T, als geroepen komt. Het jaar 2018 was erbarmelijk en al het vertrouwen in crypto zakte naar een ongezien dieptepunt. Dat is nu opeens heel anders, er is opnieuw licht aan het einde van de tunnel.

Analisten bij RBC Capital Markets zeggen dat de digitale munt van Facebook wellicht één van de belangrijkste initiatieven in de geschiedenis van het bedrijf is. Het is nu afwachten wat deze digitale munt teweeg gaat brengen en of het zal helpen om crypto nog meer acceptabel te maken.

Bronnen: CNBC

Foto: MaxPixel

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven