Hoe hard het ging de afgelopen weken, zo hard gaat het nu in de andere richting. De bitcoin tikte eind juni zijn hoogste punt van de afgelopen 18 maanden aan, namelijk 13.844 dollar. Maar sindsdien zijn we opnieuw gezakt tot onder de 10.000 dollar. De daling gebeurde in fases waarbij de 10.000 dollargrens nog even als steun fungeerde maar uiteindelijk niet sterk genoeg was.

De populaire munt, de bitcoin, heeft dit jaar reeds een geweldig parcours afgelegd. Het is namelijk één van de meest rendabele beleggingen op de financiële markten, vooral door zijn uitbarsting naar 13.844 dollar. Maar zoals gewoonlijk is de bitcoin extreem volatiel en ging de munt de afgelopen dagen flink onderuit na het aantikken van zijn hoogtepunt. We noteren momenteel aan 9.800 dollar.

Het leek er even op dat de steun op 10.000 dollar ervoor ging zorgen dat we terug gingen stijgen, maar tevergeefs. Het doorbreken van deze grens zou kunnen duiden op een nog lager prijsniveau, marktkenners verwachten dat we terug kunnen dalen richting de 9.000 dollargrens.

Lichte correctie

De daling komt er door een lichte correctie die wordt veroorzaakt door beleggers die misschien wat hoogtevrees beginnen te krijgen en winstnemingen doen. Men is uiteraard niet vergeten hoe hard het kan gaan met crypto, zoals bijvoorbeeld de crash na het bereiken van zijn ‘all time high’.

Marktkenners noemen het een gezonde correctie. Een koers op de beurzen die maar één richting kent, bestaat immers niet. Assets die hard kunnen stijgen, kunnen nu eenmaal ook hard dalen. Het is nu een kwestie van een nieuwe steun te vinden zodat de bitcoin opnieuw kan stabiliseren.

Bronnen: NewsBTC

Foto: Needpix – Woodak

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven