Het gaat er weer hard aan toe op de cryptomarkt. De populaire digitale munt was gisteren nog op weg om de 53.000 dollar te doorbreken, echter noteert de munt op het moment van schrijven bijna aan 45.000 dollar. De crash zou veroorzaakt zijn geweest door het land El Salvador, daar heeft de president bitcoin uitgeroepen tot wettelijk betaalmiddel.

Een absolute wereldprimeur, in El Salvador kan je voortaan bitcoin gebruiken om inkopen te gaan doen, je haar te laten knippen en noem maar op. President Nayib Bukele Ortez heeft ervoor gezorgd dat bitcoin een wettig betaalmiddel is. Ortez wil op deze manier het land minder afhankelijk maken van de US dollar en meer inwoners betrekken bij de ‘legale’ economie.

Hoewel het net een katalysator zou moeten zijn voor bitcoin, is de munt op enkele uren tijd gecrasht van 52.500 dollar naar bijna 45.000 dollar. Ook ether deelt in de klappen met een daling van 12 procent. Aandelen die verbonden zijn met de cryptomarkt, zoals bv. MicroStrategy en Coinbase, verloren ruwweg 9 procent en 4 procent van hun waarde.

Geen verrassing

Volgens Leah Wald, CEO bij Valkyrie Investments, is de crash van bitcoin geen verrassing. De reden hiervoor heeft te maken met ‘buy the rumour, sell the news’. Een deel van de prijsstijging van de afgelopen weken werd veroorzaakt door het nieuws dat El Salvador bitcoin wettig zou maken. Nu het realiteit is geworden, hebben veel beleggers hun posities verlaten.

When this move was first announced, it didn’t have nearly as big of an impact on price as some may have expected it might, possibly because El Salvador’s population is less than New York City’s, but also because the announcement was light on details and people were on the fence about how this was going to be implemented.

Ook in Panama zijn ze aan het bekijken om digitale munten te incorporeren in hun financieel systeem. Politicus Gabriel Silva heeft er reeds de ‘Crypto Law’ geïntroduceerd om het land compatibel te maken met blockhain, crypto assets en het internet. Hij is ervan overtuigd dat dit duizenden nieuwe banen zal creëren en dat het land hierdoor aantrekkelijker zal worden voor buitenlands kapitaal. Of de recente crash een koopkans biedt of niet, dat zal de tijd uitwijzen.

Bronnen: Tanaya Macheel – CNBC

Foto: Pxhere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven