De bitcoin is weer goed op weg om hogere toppen te scheren, maandag schoot de digitale munt fors omhoog en tikte de 8.937,25 dollar aan. De 9.000 dollargrens is in zicht. Cryptomunten zijn opnieuw flink aan populariteit aan het winnen met de bitcoin die de kop trekt. Andere digitale munten lijken gestaag te stijgen maar een evenredige stijging met de bitcoin blijft voorlopig uit.

Het is weer zover, beleggers zijn opnieuw verzot op de bitcoin na een lange tijd. De digitale munt is maandenlang uitgespuwd geweest door beleggers en noteerde tussen eind vorig jaar en maart aan een gemiddelde koers van 3.500 dollar. Daar zitten we nu ver boven, namelijk rond de 8.700 dollar.

Maandag bereikte de koers het hoogste niveau sinds 11 mei 2018. De bitcoin tikte de 8.937,25 dollar aan en ging vervolgens ‘pauzeren’ rond de 8.700 dollar. Het koersverloop zal uiteraard in de loop van de dag en week nog gaan veranderen, hopelijk in de goede zin en doorbreken we de 9.000 dollar.

Positieve trend

De bitcoin heeft dit jaar al een stijging van 140 procent achter de rug, één van de best presterende activa op de financiële markten op dit moment. De hausse is er omdat er meer positieve aandacht komt voor digitale munten zoals bv. Facebook die werk maakt van hun eigen cryptomunt of de GSM-bouwer HTC die toestellen heeft ontwikkeld is waarop je veilig cryptomunten kan bewaren.

Ook institutionele beleggers handelen meer in cryptomunten omdat Fidelity een bedrijf heeft opgericht dat het handelen in digitale munten gemakkelijker maakt. En er komen steeds meer signalen dat bitcoin ETFs geaccepteerd moeten worden, zelfs vanuit het orgaan (SEC) dat hierover moet beslissen.

De vraag is nu wat de bitcoin gaat doen de komende maanden. Sommige analisten beweren dat we nog hoger zullen gaan dan de recordkoers van 2017. De trend is alleszins positief en de stijging lijkt momenteel niet snel te gaan stoppen. Beleggers hebben er alvast goede moed in.

Bronnen: CNBC

Foto: MaxPixel

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven