Het is haast niet meer te volgen. Maandag noteerde de bitcoin nog aan 7.000 dollar, dinsdag sloopt hij de 8.000 dollargrens zonder problemen. Het is duidelijk dat de digitale munt opnieuw aan populariteit aan het winnen is. Er wordt alleszins opnieuw hard gespeculeerd en dat doet beleggers hopen.

In december vorig jaar noteerde de bitcoin nog aan 3.200 dollar, een peulenschil in vergelijking met de 20.000 dollar die hij ooit waard was. Na een maandenlange horizontale beweging, komt er eindelijk weer schot in de zaak. Vanaf februari is er een opwaartse trend te zien maar de munt is pas echt beginnen heropleven vanaf begin april. Sinds dat moment is het op korte tijd zeer snel gegaan.

Op amper één dag tijd heeft de bitcoin er nog maar eens 1.000 dollar bijgedaan en noteert nu boven de 8.000 dollar. Het doet alvast terugdenken aan het scenario van eind 2017, toen steeg de bitcoin ook in een afschuwelijk snel tempo en sloopte het de ene grens na de andere op heel korte tijd.

Acceptatie

De huidige stijging heeft wellicht te maken met de groeiende acceptatie van de digitale munt, vooral omdat ze een bodem heeft aangetikt enkele maanden geleden en omdat institutionele beleggers steeds meer interesse tonen. Ook de FOMO (fear of missing out) speelt nu waarschijnlijk een grote rol.

Ook grote en toonaangevende bedrijven doen hun duit in het zakje. Facebook gaat vanaf 5 juni het advertentiebeleid aanpassen waardoor reclame over digitale munten opnieuw mogelijk is. In 2018 was dit nochtans volledig verboden om fraude tegen te gaan maar die regels gaan ze nu dus versoepelen.

Er is ook het gerucht dat eBay binnenkort de mogelijkheid gaat bieden om betalingen te doen met cryptomunten. Als dit effectief gaat gebeuren, dan zullen andere grote online winkels moeten volgen, willen ze niet te ver achterlopen op de concurrentie. Het feit dat de bitcoin nu uit zijn neerwaartse trend is geschoten, is alvast veelbelovend. Marktkenners verwachten nog hogere koersen dit jaar.

Bronnen: Telegraaf

Foto: Good Free Photos

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven